La Tîrgu Neamț vacile au fost declarate animale sacre

0
FOTO: Facebook

Imediat după înfrățirea orașului Tîrgu Neamț cu orașul Bhubaneswar din India, autoritățile nemțene, împreună cu cele indiene au hotărât ca începând cu data de 15 decembrie 2019 vacile să fie considerate animale sacre în orașul de pe malul Ozanei.

Conform normelor hinduismului, vacile nu pot fi sacrificate, iar bălegarul produs de acestea poate fi valorificat sub mai multe forme, inclusiv în produse cosmetice. Prin urmare, în orașul Tîrgu Neamț vacile nu mai pot fi duse la abator, iar cei care încalcă aceste reguli vor fi sancționați penal.

Proprietarilor de vaci le este permis să se plimbe cu ele oriunde în oraș, iar spațiile verzi sunt destinate păscutului și rumegatului. După cum se vede și în imaginea de mai sus, au apărut deja primele vaci sacre în spațiul public din Tîrgu Neamț.

În urma unui proiect cu fonduri indiene, în orașul Tîrgu Neamț vor fi realizate piste pentru vaci care vor avea prioritate în trafic. În cazul aglomerării traficului de către existența unor turme de vaci, polițiștii locali vor dirija circulația pentru a preveni orice accident care ar pune în pericol aceste animale sacre.

În cadrul poliției locale va fi creat un departament specializat destinat protejării vacilor și monitorizării oricăror încălcări ale deciziilor luate de autorități.

„Mi se pare o decizie bună. De altfel dacă până acum când călcai în bălegar era semn de noroc, acum vom fi cu adevărat binecuvântați de zei. Au și ele dreptul să trăiască și să se bucure de viață și mă încântă decizia autorităților.”, a declarat Codruț Dharma, voluntar la Asociația Vegană Ozana.

Buddha Pesta

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate